Atpakaļ
Aktualitātes / Norišu kalendārs / Taku skriešanas un laivošanas festivāls MAZSALACAS VADĀTĀJS 2023

Taku skriešanas un laivošanas festivāls MAZSALACAS VADĀTĀJS 2023

2. septembrī notiks pirmais taku skriešanas un laivošanas festivāls “Mazsalacas Vadātājs”, kas uzsāks jaunu ikgadēju, ģimenisku tradīciju Valmieras novadā. Šis unikālais pasākums piedāvās dalībniekiem iespēju jaunatklāt Salacas upes ielejas dabas vērtības Dauģēnu dabas takā, Skaņākalna dabas parkā un arī nezināmās takās otrpus Salacai, izbaudīt Salacas upes plūdumu un klinšainās ainavas, sacenšoties divās skriešanas un laivošanas distancēs. Bet šis pasākums ir kas vairāk nekā tikai sacensības! Visas sacensību dienas garumā festivāla bāzes vietā, sapņainajā Līču skolā, notiks Vidusmežu kermikas darbnīca, bērnu grāmatu un spēļu stūrītis kopā ar bibliotekāri Lieni, rokdarbu, gleznošanas un veidošanas nodarības mazajiem dalībniekiem mākslinieces Zanes Zelmenes vadībā. Meistarnīca “Zīmē viegli” 16.00-17.30 kopā ar Dainu Domašūti un arī sportiskas aktivitātes sacensību līdzbraucējiem. Pēc apbalvošanas festivāla dalībniekiem būs iespēja nogaršot slavenos Ēdiendara burgerus, klausīties folkgrupas JŌRA dzīvās mūzikas koncertu un nesteidzīgi baudīt vasaras izskaņu Līču skolas liepu paēnī.

Mūsu mērķis ir izveidot pilnvērtīgu un intīmu pasākumu visai ģimenei ar ierobežotu dalībnieku skaitu, lai nodrošinātu neaizmirstamu pieredzi visiem. Nepalaidiet garām iespēju kļūt par daļu no šī notikuma vienā no Latvijas skaistākajām un noslēpumainākajām vietām.

SACENSĪBU DISTANCES:
AMFĪBIJA 18 km taku skrējiens + 15 km laivošana pa upi ar kajaku
PĒDDZINIS 33 km taku skrējiens

SĀKUMA CENA BIĻETĒM:
AMFĪBIJA 40 EUR
PĒDDZINIS 30 EUR
LĪDZBRAUCĒJA BIĻETE 5 EUR (dalība radošajās darbnīcās, sportiskajās aktivitātēs sacensību laikā Līču skolā un dzīvās mūzikas koncerts)

NAKŠŅOŠANA LĪČU SKOLĀ:
Līču skola ir pieredzes bagāta, sena koka ēka. Sākotnēji bijusi 7 klašu skola, pēc tam nonākusi kolhoza pārraudzībā. Deviņdesmitajos gados to iegādājās maestro Raimonds Pauls un daudzu gadu garumā skolā rīkoja bērnu nometnes un dažadus kultūras svētkus. Tagad Līču skola pieejama nakšņotājiem, svinētājiem, miera baudītājiem, te notiek arī dažādi kultūras pasākumi un nometnes. Līču skola apbur ar Salacas upes ielejas klusumu un mežonīgumu, te garām pabrauc tikai laivotāji un vietējie iedzīvotāji, kuri pierobežā ir arvien retāk sastopama parādība. Festivāla apmeklētāji ir laipni lūgti pārlaist nakti Līču skolā un turpināt baudīt laisko svētdienu atpūšoties pie upes vai baudot Mazsalacas kultūras dzīvi.

Teltsvieta Līču skolas teritorijā 7EUR/personu
Gultas vieta Līču skolā 20 EUR
Rezervācija pa tālruni 26538441

Vairāk:
Mājaslapa un reģistrēšanās sacensībām: https://vadatajs.lv/new/?page_id=1316
Facebook: https://www.facebook.com/events/798513635284682/