2021. gada pirmais bērns – valmieriete Elza

2021. gada pirmais bērns – valmieriete Elza

Jaunā gada pirmais bērniņš Vidzemes slimnīcas Dzemdību nodaļā sagaidīts 2.janvārī – plkst.12.57 pasaulē nākusi Elza, kas ir arī gada pirmā valmieriete.

Kā pastāstīja mazulītes mamma Laura, meitiņa piedzimusi 53 cm gara un 3950 g smaga. Māsu mājās gaidot trīsarpus gadus vecais brālis Valters un nepilnus divus gadus vecais Jēkabs, kuri arī pasaulē nākuši Vidzemes slimnīcā. Arīdzan abi brāļi, līdzīgi māsai, par savu dzimšanas laiku izvēlējušies zīmīgus datumus – Valters dzimumdienu svin Jāņu dienā, bet Jēkabs – ap Lieldienu laiku.

Elzas mamma un tētis ir dzimuši gulbenieši, kas kādu laiku dzīvojuši un strādājuši Rīgā, bet pirms četriem gadiem pārcēlušies uz Valmieru. Viņi to dēvē par bērniem un ģimenei draudzīgu pilsētu, kas piedāvā daudzveidīgas un veselīgas atpūtas iespējas. Ģimenei patīkot kopā doties dabas takās, atbilstoši bērnu interesēm un spēkiem apmeklēt bērnu rotaļu laukumus, staigāt un izskrieties pa Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parku – Daliņiem.

Vidzemes slimnīcas gada pirmā bērniņa un gada pirmā valmierieša tradicionālā sveikšana šoreiz notika epidemioloģiskajai situācijai atbilstīgi, t.i., attālināti, bez slimnīcas un pašvaldības vadītāju klātbūtnes, bez jauno vecāku intervijas TV un presei.

Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, apsveicot jaunos vecākus, pateicās par ģimenes uzticību Vidzemes slimnīcai, to izvēloties par bērnu dzimšanas vietu. Tāpat U.Muskovs apliecināja Vidzemes slimnīcas mediķu profesionalitāti un uzsvēra jaundzimušā aprūpes kvalitātes nozīmi, kuru, kā rāda jaundzimušo skaits – jau septīto gadu tas pārsniedz 1000 bērnus gadā, novērtē topošie vecāki. “Tāpēc turpinām darbu pie slimnīcas un šīs nodaļas attīstības, lai radītu vecākiem un jaundzimušajam, jo īpaši viņu pirmajās satikšanās dienās, patiešām draudzīgu un drošu vidi,” uzsvēra U. Muskovs.

Jauns gads iesākas ar jaunām vēlmēm, apņemšanos un cerībām. Arī Valmierā Jauno gadu tradicionāli iesākam ar gaišu un cerību pilnu notikumu – gada pirmā valmierieša sagaidīšanu un sveikšanu. 2021.gada pirmais Valmieras bērniņš ir meitenīte Elza, viņas nākšana pasaulē ir īpaši gaidīts notikums ne vien ģimenei, bet arī pilsētai. Ģimene ir kļuvusi ne tikai kuplāka skaitā, bet arī ieguvusi daudzbērnu ģimenes statusu. Aicinu izmantot visas priekšrocības, ko piedāvā pilsēta un valsts! Lai Elza aug vesela, stipra un enerģiska savas pilsētas patriote, vecākiem vēlu izturību, pacietību un mīlestību, rūpējoties par meitenīti un viņas abiem vecākajiem brāļiem,

vēl Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes slimnīca, sveicot vecākus ar Elzas ienākšanu ģimenē, sarūpējušas ne vien stiprinošus ceļavārdus turpmākajai dzīvei, bet arī noderīgas veltes. Valmieras pilsētas pašvaldība 2021.gada pirmajai valmierietei un viņas vecākiem dāvāja zeltkaļa Mārtiņa Mikāna darbnīcā SIA “Zeltkaļi” darinātu sudraba karotīti ar iegravētu Valmieras simbolu – izaugsmes medaļu, Valmieras stāstu un sajūtu grāmatu “Baznīcas gailis ir valmierietis” ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Jāņa Baika ierakstu un vēlējumu bērniņam un ģimenei, kā arī Valmieras sienas kalendāru 2021.gadam. Tāpat Elzai dāvāta īpaša cepurīte ar ieadītu pilsētas nosaukumu un latviešu spēka zīmēm. Cepurītes dāvināšana jaundzimušajiem valmieriešiem ir tradīcija, to saņem ikviens Valmieras Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēts mazulis. Apsveicot Elzas vecākus ar meitiņas piedzimšanu, arī Vidzemes slimnīca dāvāja savu sienas kalendāru, ar slimnīcas logo rotātu koka kārbu, kas pildīta ar Vidzemes pusē augušiem lauku un pļavu labumiem, kā arī īpaša dizaina ūdens pudeli.

2020.gadā Vidzemes slimnīcā piedzimis 1041 bērns: 530 meitenes un 511 zēni, un bijuši 18 dvīņu pāri.

Informāciju sagatavoja:

Benita Brila,

Vidzemes slimnīca