Restorāna “Vecpuisis” jaunatvēršana

Valmieras klusajā centrā, Vecpuišu parka ielokā, kurā atrodas Valmieras paviljona ēka un tajā esošā koncertzāle “Valmiera” un restorāns “Vecpuisis”, uzsāk saimniekot Sanita un Jānis Siliņi, kuri mērķtiecīgi un pozitīvi raugās uz gaidāmajiem izaicinājumiem un ir entuziasma pilni atjaunot restorānu ar jaunām garšām kā arī atdzīvināt kultūras dzīvi koncertzāles telpās. 

Restorāns “Vecpuisis” savas durvis viesiem atvērs jau 7. aprīlī, pārsteidzot gardēžus ar ikgadējās Valmieras restorāna nedēļas īpaši sastādīto ēdienkarti, pat veselām divām ēdienkartēm. Ikdienā par restorānā garšām rūpēsies šefpavārs Jānis Siliņš. Pasniegtajos ēdienos būs atrodamas klasiskas itāļu garšas savienojumā ar vietējiem produktiem no Latvijas. Starpcitu, sezonas dārzeņi tiek audzēti paša šefpavāra dārzā un papildinās restorāna ēdienkarti. Restorāns spēs pārsteigt ar izcilām Neapoles picām un rūpīgi gatavotiem grila ēdieniem jebkurā sezonā, neatkarīgi no laikapstākļiem. Tāpat tiek padomāts arī par mazākajiem gardēžiem un bērnu ēdienkarti. 

Šefpavārs Jānis Siliņš ir no Dikļiem, tāpat kā Mārtiņš Sirmais, tāpēc likumsakarīgi, ka tieši Mārtiņš ir bijis kā mentors Jāņa aizrautībai ar ēdienu.  Pēdējos gadus Jānis bijis šefpavārs Dikļu pils restorānā un savā darbības laikā saņēmis vairākus godalgotus novērtējumus, gan iegūstot vietas Latvijas Restorānu TOP 30, gan iekļūstot prestižajā gardēžu ceļvedī “White Guide Nordic”. Jau mazs būdams, Jānis ar prieku baudīja brīvu vaļu virtuvē – grieza, maisīja un eksperimentēja ar dažādām garšām, tādējādi pārsteidzot savus degustatorus – mammu un tēti. “Vecpuisis” ir vieta, kur Jānis atgriežas savā labākajā un ērtākajā vidē – virtuvē. 

Savukārt Sanitai ir vairāk kā 15 gadu pieredze mārketinga jomā, strādājot gan medijos, gan aģentūrā, gan klienta pusē, kas ļāvis mārketinga “virtuvi” iepazīt no visām pusēm. Pēdējos gados rūpējusies par Dikļu pils mārketingu un pasākumu organizēšanu. Pandēmijas laiks sakrita arī ar bērna kopšanas atvaļinājumu, kura laikā tika vērts vaļā Sanitas un Jāņa Siguldas gastro grilbārs ‘’Kokos’’. Sanāca tāda likumsakarīga atgriešanās viesmīlības nozarē. Abi strādā komandā ne tikai savā Siguldas restorānā, bet tagad arī Valmieras Paviljonā, kā arī mājās, uzturot ģimeni un vīziju par ģimenēm draudzīgu vietu atpūtai.

Pārvaldot Valmieras Paviljonu, gan Jānis, gan Sanita uzsver, ka svarīgs ir ne tikai ēdiens, bet arī atmosfēra, vide un attieksme. Viņu vēlme ikdienā ir ieviest mājas sajūtu restorānā, kurā laipni tiek uzņemts ikviens kā arī svarīgi ir just šefpavāra klātbūtni ne tikai garšu niansēs, bet arī klientu pieredzē.

Seko līdzi restorāna “Vecpuisis” un koncertzāles “Valmiera” aktualitātēm šeit:
www.vecpuisis.lv
www.koncertzalevalmiera.lv
https://www.facebook.com/vecpuisisrestorans/
https://www.facebook.com/koncertzalevalmiera/

Informāciju sagatavoja:
Sanita Siliņa