Atpakaļ
Aktualitātes / Norišu kalendārs / Valmieras tehnikums sadarbībā ar SIA “Labas saknes” aicina uz dārzeņu fermentēšanas meistarklasi

Valmieras tehnikums sadarbībā ar SIA “Labas saknes” aicina uz dārzeņu fermentēšanas meistarklasi

Fermentēšanas meistarklase

13. jūnijā plkst. 17.30 Daina Eglīte-Antona dalīsies ar vērtīgām zināšanām un pieredzi, kas iegūta pēdējo divu gadu laikā gan studējot maģistrantūrā, gan praktiski eksperimentējot.

Meistarklasē uzzināsi:

  • kā fermentēti produkti ietekmē veselību un ķermeni;
  • detalizētāk par fermentēšanas (raudzēšanas/skābēšanas) tehniku, kas ļauj saglabāt produkta vērtīgās īpašības (trauki, apstākļi, biežāk pieļautās kļūdas);
  • kas notiek ar cukuriem skābēšanas laikā, kādu sāli labāk izvēlēties;
  • kā garšo fermentēti dārzeņi (burkāni, bietes, redīsi);
  • iespēja nogaršot fermentētu burkānu sulu, kuras recepte tapusi maģistra darba izstrādes laikā (2023. gads);
  • kopīga burkānu un redīsu fermentēšana;
  • iespēja fermentēt dārzeņus pašam, ņemt līdzi uz māju un sākt ceļu uz veselīgāku zarnu traktu;
  • atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Ilgums: 2-3 stundas.


Norises vieta: Valmieras tehnikums, Vadu iela 3, Valmiera


Dalības maksa: 35 EUR.


Pieteikšanās un dalības apmaksa šeit.

Informāciju sagatavoja:

Džūlija Sniķere,

Valmieras tehnikums