Atpakaļ
Aktualitātes / Norišu kalendārs / Marijas Naumovas jubilejas koncerts “Fiesta de Maria”

Marijas Naumovas jubilejas koncerts “Fiesta de Maria”

Marijai jau kopš bērnības patīk rīkot svētkus. Tieši tāpēc, savas 2023. gada vērienīgās jubilejas – 30 gadi uz skatuves un dzīves rituma – 50, vēlas atzīmēt ļoti krāšņi un priecīgi. Mūsu Ziemeļzemes platuma grādos Saules gaisma un siltums ir ļoti maz, tāpēc Marija vēlas dāvāt publikai savu sen sapņos iedomātu koncertu “FIESTA de MARIA”. Muzikāls koncertšovs ugunīgi saulainos Latino ritmos. Šie svētki būs kā tāds neliels brazīļu festivāls, kurā mijiedarbosies kubiešu un meksikāņu deju ritmi, kā arī argentīniešu kaisle un Marijai tik mīļās Samba un Bossa Nova.

Uz skatuves būs brīnišķīgu mūziķu komanda un viesi no dažādām Saules siltuma apdāvinātām valstīm. Tādām kā Francija, Brazīlija, Čīle u.c.

Muzikālā materiāla aranžijas veidos patiesi fantastisks mūziķis, ģitāras virtuozs, komponists un Marijas, kā arī Latvijas mūziķu draugs no Parīzes – Sebastjens Žinjo (Sebastien Giniaux), (Francija), kurš šajā projektā būs tandēmā ar Žorisu Viskuesnelu (Joris Visquesnel), ( Francija). Sebastjens koncertā spēles ģitāru un čellu, bet Žoriss – brazīļu ģitāru Kovakinjo.

Uz skatuves viņiem piebiedrosies perkusionisti – Miguels H. Giraldi (Čīle) un Rodrigo Manfrinatti (Brazīlija).

Protams, arī Marijas ilggadējie skatuves partneri, Latvijā pazīstamie mūziķi: Rolands Beļēvičs (klavieres), Andris Buiķis (bungas), Norberts Skraucis (bass), Jegors Kovaikovs (ģitāra), Artūrs Noviks (bandeņions), Zintis Žvarts (saksafons), Normunds Piesis (trompete), Uldis Ziediņš (trombons).

Marijas jubilejas koncertā uz skatuves būs sagaidāmi arī viņas draugi – dziedātāja, aktrise Līga Robežniece (vokāls), projekta “Dejo ar zvaigzni” deju partneris – Agnis Rūja un dejotāja Viola Abramova, ka arī ugunīgā dejotāja no Brazīlijas – Vanessa. Neizpaliks arī pārsteiguma viesi.

Koncerta programmā skanēs: publikai zināmas un sen nedzirdētas dziesmas no Marijas gadu gaitā izloloto albumu klāsta, koncertu repertuāra un izrādēm – pavisam citā skanējumā. Maestro Raimonda Paula, Nika Matvejeva, Ivara Musta dziesmas ar apburošajiem Jāņa Petera, Imanta Ziedoņa, Guntara Rača, Valda Atāla, Ojāra Kalniņa, Marata Samauska un citu autoru vārdiem. Tiks iekļautas arī Marijas pašas īpaši radītās dziesmas Starptautiskā dziesmu konkursa ”Eirovīzija” skatuvei – “I wanna”, “Hey boy follow me” un daudzas citas melodijas, kas mīļas ne tikai dziedātājai, bet arī klausītājiem un skatītājiem.

Lai arī koncerts solās būt gana retrospektīvs, protams, skanēs pavisam jaunas dziesmas, kas tiek radītas tieši šiem jubilejas koncertiem, kā arī daži pasaules hiti, kuriem skanot, nav iespējams nosēdēt mierīgi uz vietas, jo tā vien gribās dejot.

Šie svētki nav iedomājami bez krāšņiem kostīmiem, dejām, negaidītiem viesiem un patīkamiem pārsteigumiem.

Dzīve, lai cik sarežģītiem scenārijiem rakstīta, ir kā šampanietis – dzirkstoša, neaizmirstama un unikāla!

Koncertu norises vietas un laiks:

24.08. / 19:00 Jelgava – Brīvdabas koncertzāle “Mītava”

25.08. / 19:00 Liepāja – Koncertdārzā “Pūt vējiņi”

26.08. / 19:00 Cēsis – Koncertzāle “Cēsis”

27.08. / 19:00 Jūrmala – Dzintaru koncertzāle

12.10. / 19:00 Valmiera – Kultūras centrs

13.10. / 19:00 Ogre – Kultūras centrs

14.10. / 19:00 Daugavpils Kultūras pils

15.10. / 18:00 Rēzekne – Latgales vēstniecība “Gors”

Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs, internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/performance/26091

Pērkot 8 gb. un vairāk biļetes, tiek piešķirta atlaide 10 %.

Organizators: SIA SINKOPA