2023. gada pirmais Valmieras novada mazulis – Laura Patrīcija

Valmierā tradicionāli Jauno gadu sāk ar pirmā valmierieša, jau otro gadu – pirmā novadnieka sveikšanu. Šī gada pirmais Valmieras novada bērniņš – Laura Patrīcija piedzima 1. janvāra rītā plkst. 4.39 kā Jaunā gada trešais bērns, kurš pasaulē nācis Vidzemes slimnīcā. Meitenīte piedzimusi 3748 g smaga un 55 cm gara.

Mamma Jana ir sporta skolotāja bērnudārzā “Burtiņš”, tētis Arnis uz laiku strādā Norvēģijā. Vidzemes slimnīcu par savu bērnu pasaulē nākšanas vietu Jana izvēlējusies jau trešo reizi, jo ir apmierināta ar sniegto pakalpojumu, viss ir ērti un droši. Dzemdību nodaļas vadība pateicās un atbildēja: “Gaidīsim atkal!”

Sveicot Janas ģimeni skaistajā notikumā, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks novēlēja ģimenei stipru veselību un aicināja izmantot visas priekšrocības un izaugsmes iespējas, ko sniedz novads: “Lai Laura Patrīcija aug vesela, stipra un gudra sava novada patriote, lai viss labi izdodas!”

Apsveicēji bija sarūpējuši ne tikai stiprinošus ceļavārdus, bet arī noderīgas veltes. Valmieras novada pašvaldība – īpaši pašūtu sedziņu, mīksto rotaļlietu Valmieriņš, galda kalendāru, Vidzemes slimnīca – frotē pelddvieli ar uzņēmuma logo, sienas kalendāru, kur atzīmēt meitiņas jaunapgūtās prasmes.

Jaunā gada pirmais bērniņš Vidzemes slimnīcas Dzemdību nodaļā sagaidīts 1. janvāra naktī – plkst. 2.16 pasaulē nācis Roberts Otto. Ģimene ir no Cēsu novada Amatas pagasta.

Pavisam Jaunā gada pirmajā dienā Vidzemes slimnīcā pasaulē nākuši seši mazuļi – divas meitenes un četri puiši, bet gadu mijas nedēļā, no 26. decembra līdz 1. janvārim, kopumā piedzimuši 19 bērni – astoņas meitenes un 11 puiši. No visiem jaundzimušajiem divi ir valmierieši, viens – rūjienietis, viens – sedietis, viens – Naukšēnu pagasta iedzīvotājs.

2022. gadā Vidzemes slimnīcā pasaulē nākuši 973 bērni: 485 meitenes un 488 zēni, un bijuši 13 dvīņu pāri.

Benita Brila,
Vidzemes slimnīca