Mācības ATCELTAS! Latvijas propāna gāzes Vidzemes reģionālā pārvalde rīko praktiskās ugunsdzēsības mācības Valmieras akcīzes preču noliktavā

Mācības ATCELTAS!!!

SIA ”Latvijas propāna gāze” Vidzemes reģionālās pārvalde informē, ka 28. oktobrī plkst. 10.00 SIA “Latvijas propāna gāze” Vidzemes reģionālā pārvalde rīko praktiskās ugunsdzēsības mācības Valmieras akcīzes preču noliktavā Cempu ielā 12.

Mācībās tiks inscenēta situācija SIA „Latvijas propāna gāze” Valmieras akcīzes preču noliktavā, Cempu ielā 12, Valmierā, gāzes balonu uzpildes iecirknī, veicot 50 l balonu uzpildīšanu ar sašķidrināto naftas gāzi (propāns/ butāns), plīsa gāzes balonu uzpildes posteņa gāzes pievadcaurule, noplūda un aizdegās gāze, darbinieki traumas nav guvuši. Gāzes balonu pildītājs par avāriju ziņo apsardzes darbiniekam. Objektā tiek izsludināta trauksme. Apsardzes darbinieks saskaņā ar apziņošanas plānu veic paredzēto institūciju informēšanu par Objektā  notikušo avāriju. Tiek pārtraukti tehnoloģiskie procesi. Ugunsgrēka lokalizēšanai tiek iesaistīti Objekta darbinieki. Citas personas, kas nav iesaistītas avārijas pārvaldīšanas pasākumos, evakuējās drošā pulcēšanas vietā, pie administratīvās ēkas ieejas durvīm. Tiek pieņemts lēmums par ugunsdzēsības sistēmas sūkņa iedarbināšanu un hidrantu sagatavošanu ūdens ņemšanai, kā arī iedarbināt stacionāro lafetstobru Nr.1.

Ierodoties Objektā, VUGD pārņem ugunsgrēka lokalizācijas pasākumu vadīšanu. Turpmāk visas personas, kas atrodas Objektā, izpilda tikai VUGD glābšanas darbu vadītāja norādījumus un rīkojumus

Tiek organizēts Avārijas operatīvās pārvaldīšanas štābs (turpmāk – Štābs). Valsts institūciju pārstāvim, ierodoties Objektā, jāpiesakās Štābā un jāsaņem VUGD glābšanas darbu vadītāja uzdevumus.

Hipotētiski pastāv iespēja, ka ugunsgrēka rezultātā notiek gāzes balonu pārkaršana, spiediena palielināšanās un to sabrukums. Tāpēc tiek dots rīkojums veikt gāzes balonu atdzesēšanu. Gāzes balonu atdzesēšanas un degšanas procesa kontroli veic līdz brīdim, kad visa gāze pati nodegusi, un uguns noslāpst.  Kategoriski aizliegts dzēst degošo gāzi!

Tiek organizēti pasākumi ceļu satiksmes ierobežošanai, ielas slēgšanai, sabiedriskās kārtības nodrošināšanai. Štābs sagatavo informatīvo ziņojumu sabiedrībai par notikušo ugunsgrēku un ieteikumus sabiedrības rīcībai.

Veicot avārijas lokalizācijas un ugunsgrēka kontroles pasākumus, VUGD sagaida ugunsgrēka pilnu noslapšanu.  Līdz ar to avārija tiek likvidēta. Štābs novērtē avārijas sekas, pasākumus avārijas seku likvidācijai un pieņem lēmumu par Objekta darbības atjaunošanu.

Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt SIA “Latvijas propāna gāze” darbinieku un ugunsdzēsēju glābēju iemaņas  vadīt ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbu veikšanu.